Известие

Collapse
No announcement yet.

въпросче за свещите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• въпросче за свещите

Колеги извинявам се ако има писано ,но съм силно притеснен от видяното преди 15 мин.Реших да проверя състоянието на малките свещи на двигателя и за мой ужас открих че първите две свещи (от ляво на дясно),са наистина малки но другите две са обикновенни ГОЛЕМИ свещи с дебелата резба ,абе съвсем нормален ШАМПИОН.Видимо свещите имаха нормален цвят,но имаха много шлака.Та въпроса ми е дали е възможно от това колата докато е студена като и подам по рязко газ и тя да забива,и като мине 50С се оправя,и какво може да се направи за да сложа пак малки свещи,или просто да и купя две хубави ГОЛЕМИ свещи?
    sigpicALFA ROMEO 1.4 BOXER

Аз не съм гледал моите свещи,но и при мен е така колата като е студена като и падам рязко газ забива и като дигне околко 50-60 градуса се оправя...това се получава само на ниски обороти от 1000 до 2500 оборота......
    Алфа Ромео 146 1,6Twin Spark 97година

Comment

Същата работа ,и като я напомпам малко(1-2 пъти),да мине 2500 об.,се рязка като луда,но аз и хванах цаката -като я запаля и подавам много малко газ-едвам галя педала,и тя си поема и дърпа ,но натисна ли повече педала и забива и трябва да я напомпам 1-2 пъти ,и всичко това до 50С.

Comment

Нормално е когато е студена да не ти позволява да я настъпваш.Това си е един вид защита до като не стигне някаква оптимална температура на работа.
        sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Значи няма проблем че две от свещите са ми като на боксера?

Comment

За свещите не мога да кажа нищо,просто не можеш да я настъпваш до като е студена
            sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от pisa_misho Покажи съобщение
              Колеги извинявам се ако има писано ,но съм силно притеснен от видяното преди 15 мин.Реших да проверя състоянието на малките свещи на двигателя и за мой ужас открих че първите две свещи (от ляво на дясно),са наистина малки но другите две са обикновенни ГОЛЕМИ свещи с дебелата резба ,абе съвсем нормален ШАМПИОН.Видимо свещите имаха нормален цвят,но имаха много шлака.Та въпроса ми е дали е възможно от това колата докато е студена като и подам по рязко газ и тя да забива,и като мине 50С се оправя,и какво може да се направи за да сложа пак малки свещи,или просто да и купя две хубави ГОЛЕМИ свещи?
              Ужас!!! Отиваш и си сменяш 8-те свещи с NGK, или Денси иридиум и ще видиш как ще се оправи колата
              И тук има перфектната оферта за Иридиум за 145лв!!! - http://clubalfaromeo.com/forum/showt...t=63671&page=2
              Last edited by Jivko7777; d.m.y г., 23:38.
              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

На NGK има ли малки и големи свещи на Twin spark ? Може и при мен да е от това проблема със забиването на ниски обороти като е студена колата.....
                Алфа Ромео 146 1,6Twin Spark 97година

Comment

Има разбира се, те такива се слагат заводски
                  Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Comment

Първоначално публикувано от pisa_misho Покажи съобщение
                    Здравей,свещите трябва да са малка и голяма на всеки цилиндър, а не по две малки и по две големи или се бъркаш или тук им някакви неправилни намеси .
                    sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Няма никаква грешка-свещите на бубините са по-къси и по-тънки от нормалните,а другите (МАЛКИТЕ)са същите но само две другите две са нормални големи свещи.Явно има намеса !При вас свещите на бубините такива ли са или са големи нормални свещи?

Comment

Основната причина да забива на студено е увеличената хлабина на електродите!
                        Масово обаче се изхвърлят годни свещи, защото няма кой да ги регулира.
                        Ама нали знаете- консумация, консуматорско общество и и прочие простотии!
                        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Ами хлабината беше различна но я оеднаквих на 0,7мм,поне така съм чувал.

Comment

И да допълня-свщи се сменят на 20 000км.На цвят трябва да са ръждиво кафяви.Черни или сиви-проблем с горивовъздушната смес.0.7 ми се струва малко,обикновено е между 0.8 и 1.2 мм
                            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                              И да допълня-свщи се сменят на 20 000км.На цвят трябва да са ръждиво кафяви.Черни или сиви-проблем с горивовъздушната смес.0.7 ми се струва малко,обикновено е между 0.8 и 1.2 мм
                              С платиниевите електроди карат доста повече
                              Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Comment

Working...
                              X